Тази книга е само първа стъпка!

Настоящата книга по основи на програмирането е само първа стъпка от изграждането на уменията на един програмист. Ако сте успели да решите всички задачи, това означава, че сте получили ценни знания за принципите на програмиране с езика C# на базисно ниво. Тепърва ви предстои да изучавате по-задълбочено програмирането, както и да развивате алгоритмичното си мислене, след което да добавите и технологични знания за езика C# и .NET екосистемата (.NET Framework, .NET Core, Entity Framework, ASP.NET и други), front-end технологиите (HTML, CSS, JavaScript) и още редица концепции, технологии и инструменти за разработка на софтуер.

Ако не сте успели да решите всички задачи или голяма част от тях, върнете се и ги решете! Помнете, че за да станете програмисти се изискват много труд и усилия. Тази професия не е за мързеливци. Без да практикувате сериозно програмирането години наред, няма как да го научите!

Както вече обяснихме, първото и най-базово умение на програмиста е да се научи да пише код с лекота и удоволствие. Именно това е мисията на тази книга: да ви научи да кодите. Препоръчваме ви освен книгата, да запишете и практическия курс "Основи на програмирането" в СофтУни, който се предлага напълно безплатно в присъствена или онлайн форма на обучение.

results matching ""

    No results matching ""