Професия "софтуерен инженер" по ваш собствен път

Другата възможност за развитие след тази книга е да продължите да изучавате програмирането извън СофтУни. Можете да запишете или да следите видео курсове, които навлизат в по-голяма дълбочина в програмирането със C# или други езици и платформи за разработка. Можете да четете книги за програмиране и софтуерни технологии, да следвате онлайн ръководства (tutorials) и други онлайн ресурси - има безкрайно много безплатни материали в Интернет. Запомнете, обаче, че най-важното по пътя към професията на програмиста е да правите практически проекти!

Без писане на много, много код и здраво практикуване, не се става програмист. Отделете си достатъчно време. Програмист не се става за месец или два. В Интернет ще намерите голям набор от свободни ресурси като книги, учебници, видео уроци, онлайн и присъствени курсове за програмиране и разработка на софтуер. Обаче, ще трябва да инвестирате поне година-две, за да добиете начално ниво като за започване на работа.

След като понапреднете, намерете начин или да започнете стаж в някоя фирма (което ще е почти невъзможно без поне година здраво писане на код преди това) или да си измислите ваш собствен практически проект, по който да поработите няколко месеца, даже година, за да се учите чрез проба-грешка.

Запомнете, че има много начини да станете програмисти, но всички те имат обща пресечна точка: здраво писане на код и практика години наред!

results matching ""

    No results matching ""